Saturday, 5 July 2014

Kyrö distillery - Juuri

Tuli eteen eilen Viidessä Pennissä mahdollisuus maistaa uuden suomalaisen viskitislaamon tuotos eli "Juuri". Kyseessä siis ruisviskin niin sanottu new make eli ei vielä virallisesti ollenkans viski. Mutta. Ja se on iso mutta. Kun sain drämin eteeni, niin ensinuuhkaisu jo paljasti, että kyseessä on mahtava viski. Sori, ei siis viski, koska se ei vielä teknisesti ole viski. Mahtava new make siis. Tuoksu on täynnä ruista, tarkemmin märkää ruisleipää ja se villasukkamaisuus on onneksi taustalla. Viski (siis new make) on pehmeää ja ruismaista.
Tämä olisi ehdottomasti jo tällaisenaan valmista. Jos joku lorauttaisi mukaan väriesanssia, niin menisi väärästä kuin täysi... eikun täydestä kuin väärä raha. Toivottavasti kolmen vuoden kypsytys vain parantaa viskiä. Mutta kuten on ennenkin viskimaailmassa huomattu, niin kaikki on mahdollista. Erittäin lupaava viski on kuitenkin tulossa. Hienoa, että Suomessa on enemmän ja enemmän tislaamoja.

(in English)
Last night I had a chance to taste one of the newest whisky distilleries here in Finland. It was Kyrö distillery and their "Juuri" (root) rye whisky new make. This was an awsome new make with lots of rye on the nose and palate. Smooth and it would've fooled me to believe that it was proper whisky if somebody's dropped some colouring into it. Waiting eagerly for the next three years what the result of maturing will do it.

http://kyrodistillery.com/

Saatanan hienot viikset tuolla vasemmalla tyypillä. Nostaa heti arvostusta, hahaa :-)
Fucking nice moustache at the left :-)

(kuva napattu Kyrön omilta sivuilta)2 comments:

  1. Olen pariin otteeseen maistanut muutama eri batchia ja olen samaa mieltä. Todella hieno tisle ja paljon potentiaalia. Varsinkin heidän viimeisin batch (pahus kun en muista numeroa, olisiko ollut jopa 8) oli saanut hyvää ryhtiä ensimmäisiin verrattuna (oli kasvattanut "rintakarvat", vai olisiko osuvampaa sanoa "muhkeammat viikset"). Myös itse pidin paljon siitä selkeästä rukiin tuoksusta ja mausta.

    Toivottavasti kypsytys onnistuu, ja tulee jossain vaiheessa myyntiin loistavaa suomalaista ruisviskiä.

    Juurihan tulee muuten Alkoon myyntiin 14.7!

    ReplyDelete
  2. Mielenkiintoista. Vastasin tähän viestiin jo heinäkuussa, mutta eipä sitä enää näy täällä. No, vastataan uudelleen eli todellakin, tässä on tulossa hieno suomalainen ruisviski ja toivon myöskin, että kypsytys onnistuu.

    ReplyDelete