Friday, 12 July 2013

Viisi Penniä 2-vuotisbileet (5.7.2013)

Helsingissä Mannerheimintien varressa sijaitseva Viisi Penniä täytti 2 vuotta 5.7.2013. Itse asiassa Viisi Penniä nimenä on ollut jo sitäkin aiemmin käytössä juuri tuossa samaisessa paikassa jo vuodesta 1956, mutta tämä uusi VP on ihan eri juttu kuin se edellinen pubi. Tätä vuosipäivää juhlistaen he olivat myöskin tilanneet Beer Huntersilta Porista juhlaoluen ja sillekin järjestettiin nimikilpailu. Viime talven nimikilpailun voittaneena (Femman Kaamosteoria) ei päähän napsahtanut tällä kertaa mitään nasevaa ja hyvää nimeä, joten jätin osallistumisen väliin. Nimeksi tälle 8-volttiselle kaura IPA:lle tuli Femman Lupsakka, mutta siitä myöhemmin.

Ensimmäiseksi kuitenkin tutustuin viikonlopun aluksi Avery Brewingin Ellie's Brown Ale'en. Pähkinäinen olut oli hieno aloitus viikonlopulle. Saksanpähkinä tunkeutui joka puolelle. Ei paha. Pisteet: 36/50.

Durhamin panimon Belgiyritys eli Bede's Chalice Belgian Tripel oli erittäin hyvä yritys tehdä belgiolutta. Hunajaa, nahkaa, kukkaa, hedelmää, toffeetta ja täyteläistä suutuntumaa. Hieno olut. Pisteet: 40/50.

Ennen illan kohokohtaa halusin vielä maistaa Malmgårdin Proto #2:sta. Kuten Proto ykkönenkin, niin tämäkin oli hyvä. Hedelmäinen, humalainen, vehnäinen ja täyteläinen olut. Pisteet: 37/50.

Pari viskiäkin tuli maistettua: Glengoyne 12 YO ja Bruichladdich Sixteen. Olen aina pitänyt Glengoynesta ja tämäkään ei petä. Suklainen, hedelmäinen, sherryinen, makea ja vaniljamainen viski on aina hyvä. Pisteet: 90/100.

Toinen viski oli Bruichladdich Sixteen eli kuusitoistavuotias viski. Suklainen, päärynäinen, hedelmäinen ja hunajainen viski miellytti makuhermoja. Pisteet: 88/100.

Sitten se illan kohokohta eli 2-vuotisjuhlaolut: Beer Huntersin Femman Lupsakka. Nimikilpailun voittanut Lupsakka on 9-volttinen kesäolut. Kuparinvärinen olut, jossa sitrusta, hedelmää, humalaa ja mallasta ei pettänyt. Täyteläisen oluen oli tehnyt Beer Hunter's Porista. Samoin kuin Femman Kaamosteorian (nimi by me) viime talvena. Pisteet: 39/50.


No comments:

Post a Comment