Saturday, 25 October 2014

OlutExpo 2014

Jätetään tuosta otsikosta nyt sitten se tuhma sana eli v***i pois. AVI-Setä muutoin tulee ja on hyvin hyvin vihainen.

OlutExpo oli viime vuoden sijaintipaikasta (Wanha Satama) siirtynyt HBF:stä tuttuun Kaapelitehtaaseen, joka on aikaslailla ankea ja synkeä. Harmi. Perjantaina tuli käytyä ohimennen maistelemassa muutamia oluita ja viskejä.

Matkalla ratikalla Kaapelitehtaalle unohdin hypätä oikealla pysäkillä ulos (ei pitäisi näprätä vehjettään niin keskittyneesti) ja huomasin liian myöhään, että trämmäri se vain jatkoi matkaansa sillan yli tois pual jokke. No, sieltä sitten kävelemään takaisin tuulessa ja viimassa pitäen hatusta kiinni. Uimaan en halunnut enää jos tuuli olis vienyt hattuni...

 Lipun maksettuani ja palttooni (ja hattuni) narikkaan jätettyäni siirryin halliin. Tulin kuitenkin sen verran ajoissa, ettei ruuhkia ehtinyt kertymään, jotenka siirtyminen sujui nopeasti. Yhdeltä kassalta ostin lipun ja toiselta kasan poletteja. Poletit olivat tuttuja jo viime vuoden Exposta ja hyvin toimivat nytkin maksuvälineenä. Tuoppien vaihtopisteessäkään ei ruuhkia vielä tuohon aikaan ollut. Ensimmäiseksi kierros koko paikan läpi ja lopulta päädyin Ruosniemen panimon ständille. Insinööriä teki mieli maistaa, vaikka insinööri itse en ole. Samaa hyömyä kävin läpi myös BrewDogin, Suomenlinnan Panimon, Beer Hunter'sin ja La Trappen oluet. Viskipuolelta taasen Inchmurrin, Highland Park, Port Charlotte, Laphroaig ja Edradour tulivat tutuiksi.

Tässä sen kummemmin erittelemättä, niin iltapäivän nautiskelut:

Oluet:

Ruosniemen Panimo: Insinööri (34/50)
BrewDog: Everyday Anarchy (31/50)
Suomenlinnan Panimo: Diipadaapa (38/50)
Beer Hunter's: Mufloni Hopfen Lager (38/50)
La Trappe: Quadrupel Oak Aged batch #16 (36/50)

Viskit:

Inchmurrin 1996 (Signatory Vintage) (80/100)
Highland Park Dark Origins (87/100)
Port Charlotte Scottish Barley Heavily Peated (87/100)
Laphroaig Pre-Production Sample 12 YO (90/100)
Edradour Barolo Cask matured (89/100)
Laphroaig Cairdeas 2014 (87/100)
Edradour Super Tuscan (91/100)

Paljon jäi maistamatta, mutta hyvä että jotain jää tulevaisuuden varallekin ;-)

Mutta niille, jotka eivät olleet paikalla, muistutuksena, että ensi vuonna kannattaa tulla käymään. Myös muihinkin olut/viski-tapahtumiin. Niitä kun Suomessa on kuitenkin vain kourallinen, niin kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä. 


No comments:

Post a Comment