Sunday, 19 May 2013

Longrow Peated Campbeltown Malt

Muutto siis takana ja ensimmäiset vieraat kävivät rillaamassa makkaraa, jota Tiki ja Jutikin mainostaa televisiossa. Tuparilahjana tuli iloisena yllätyksenä mm. Springbankin Longrow peated. Pullo tuli laitettua hyllylle odottamaan ja ensimmäisenä pitikin mennä grillauksen kimppuun. Ja pitää sanoa, että tulee kyllä Weberillä hyvät pihvit ja makkarat. Ja hiiligrillihän sen olla pitää, vai mitä? Noh, illan mittaan sitten päästiin Longrow'hun käsiksi. Hieno kullanoljenkeltainen väri viskissä ja paksut jalat/kyyneleet lasin pinnalla. Viskin tuoksu oli myöskin miellyttävän turpeinen ja savuinen. Ei tullut sellaista tunnetta, kuin olisi iskenyt naamaa turvekasaan. Taustalta tuli myös hienosti esille hedelmää, joten ei turve peittänyt kaikkea alleen. Maku on täyteläinen ja mukana savun, turpeen ja suolaisuuden lisäksi lisää hedelmää ja vaniljaa. Pitkä jälkimaku täydensi hyvin viskin kokonaisuuden. Pisteitä tuli pläjäytettyä näin eli tuoksusta 22, mausta 22, jälkimaku 21 ja kokonaisbalanssi 21 eli yhteensä 86/100 pistettä. Jonkun sivuston mukaan tämä on täsmälleen samaa kuin Longrow CV ja toisen mukaan taas, että "this is replacing CV" eli korvaako vain CV:n uudella tuotteella vai onko samaa tavaraa vain eri nimellä?

Harmi muuten, ettei Campbeltown'issa enää ole niin paljon tislaamoja kuin hyvinä wanhoina aikoina, mutta hyvä näinkin.

http://www.springbankwhisky.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Springbank_distillery

Mielenkiintoinen nippelitieto: "Springbank is one of only two distilleries in Scotland to perform every step in the whisky making process, from malting the barley to bottling the spirit, on same premise."

Taustalla Rolling Stones rokkaa (edelleenkin vaikka bändin perustamisesta on jo varmaan 100 vuotta) soittaen hienoa biisiä Sticky Fingers -levyltä eli Bitch'iä. Vieraana tässä on Foo Fightersin Dave Grohl.

http://www.youtube.com/watch?v=_rAfpg9pVrg

No comments:

Post a Comment