Saturday, 26 January 2013

Akkurat ja muutama viski

Akkurat pubi Tukholmassa on hieno paikka käydä. Ehkä pohjoismaiden upein pubi? Ainakin sieltä löytyy hieno viski- ja olutkokoelma. Ja tuntuu olevan tosi suosittu lounaspaikka. Sieltä bongasin muutaman tislaamon, jotka olivat vielä tuota iltaa ennen tuntemattomia.

1) St. Magdalene 25 years old (1982/2008).
Tämä tislaamo suljettiin jo vuosia sitten, joten aina kun törmäät tähän - maista. Vaikka ei ollut minulle mikään suosikki, niin ihan sama, koska harvinaisuudesta on kyse. Tuoksussa kukkaisuutta, kirsikkaa, eetteriä ja niittykukkien tuoksua. Maussa hunajaa ja.. ja... ja... eipä sitten muuta. Tylsä viski. Ihan kuriositeettina kannattaa maistaa. Pisteet: 68/100.

2) Glenury-Royal 30 years old (1973/2003).
Tämäkin kuopattiin jo vuosia sitten. Tuoksussa omenoita ja liimaa (?). Maussa hedelmää, tammea ja vaniljaa. Pisteet: 76/100.

3) Glenflagler Vintage 1972 (1972/1996)
Illan paras viski. Tuoksussa sitrusta, kahvia, hunajaa ja tammea. Maussa kahvia, vaniljaa ja tupakkaa. Pisteet: 87/100.

Vaikka viski olisikin heikkoa, niin aina kun on mahdollista maistaa jotain harvinaisempaa, niin kannattaa maistaa. Minä voin antaa sille huonot pisteet. Sinä voit tykätä. Mielipiteitä on niin paljon kuin on ihmisiäkin. Yhteen mielipiteeseen ei kannata juuttua.

Akkuratin sivusto: http://www.akkurat.se/index.php?section=main

No comments:

Post a Comment