Thursday, 6 December 2012

Femman Kaamosteoria ja Viiden Pennin pikkujoulut 5.12.2012

Ensiksi: hyvää itsenäisyyspäivää!

Mika ja tynnyrit.
Toiseksi: osallistuin avovaimoni Tian kanssa eilen Viiden Pennin pikkujouluihin, jotka olivat upeat. Kiitos Frankille ja muulle VP:n henkilökunnalle. Bändi (jonka nimeä en enää muista) oli myös hyvä. Hienoa bluegrassiä kuitenkin soittivat. Kinkkua, rosollia, perunasalaattia, naposteltavaa, glögiä jne. Kaikki olivat herkullisia.

Osallistuimme myös uuden Viiden Pennin talvioluen nimikilpailuun. Oluen panosta huolehti Mika Heikkinen Beer Huntersista. Jännitys tiivistyi kun odotimme Mikan saapuvan pakettiautollaan Porista tuomaan uutta olutta. Odotellessa tuli maisteltua mm. Mikkellerin Mexas Ranger. Aika lailla Koffin Portterin omainen olut. Chiliolueksi Untappd tämän merkkaa, mutta itseltä ainakin jäi huomaamatta koko chili. Ehkä se oli vain hyvä juttu :-)

1,5 litraa Femman kaamosteoriaa kumottavana...Tuli myös pitkästä aikaa maistettua Glenmorangien 18-vuotiasta viskiä ja sille oli nyt pakko antaa paremmat pojot kuin vuosia sitten. Onko pullote muuttunut vuosien varrella vai oliko ihan meikäläisen suusta johtuva juttu. Muita mielenkiintoisia illan mittaan maisteltuja olivat VASP:in Prykmestar Savukataja (hieno savuinen olut tämäkin) sekä Wadworthin IPA ja Orange Peel (ei näistäkään pahaa sanottavaa).

Puoli kahdeksan aikaan valkoinen paku sitten kurvasi pihaan ja punapipoinen Herra Heikkinen alkoi kärräämään tynnyreitä sisään. Suussa napsahti jo pahasti tuossa vaiheessa, kun näki niiden päätyvän tiskin taakse. Ja noin vartin odottelun jälkeen sitä sai vihdoin ja viimein hanasta. Ei kuin jonottamaan. Ja olihan tuo hieno olut. Sysimustan ja kahvin värisen paksun kermaisen vaahdon omaava upea olut. Paahteinen, lakritsinen, mausteinen, täyteläinen ja pitkällä jälkimaulla varustettu 9-volttinen namipala. Hieno pano taas Mikalta ja Beer Huntersilta. Pisteitä pitää antaa kyllä 45/50. Viiden Pennin Facebook-sivuilla on hauska määritelmä oluesta: "9.0 % balttiportteri ,jossa apteekin salmiakki ja suomalainen puolipuhdas navetassa asuva lypsettävä nauta yhdistyy liukkaasti".

Ensimmäistä tuoppia kun olin maistelemassa, niin kongi löi jälleen ja Frank ilmoitti nimikilpailun voittajan ja kerrankin minunkin kohdalla nalli napsahti ja voitin kisan ehdottamallani nimellä Kaamosteoria. Lopulliseksi nimeksi asettui Femman Kaamosteoria. Palkinnoksi kaksi tuoppia Kaamosteoriaa ja Highland Park -paita. Ilta sai hienon kruunun tällä. Kiitos Viisi Penniä hienoista bailuista ja kiitos Beer Hunter'sille hienosta oluesta.

Briefly in English: we attended pre-Christmas party at Viisi Penniä beerhouse. Nice nosh and good beer. Beer Hunter's from Pori brewed the house beer for Viisi Penniä and Mika Heikkinen himself was delivering the goods that night. I also attended a competition about the name of the new beer and my suggestion Kaamosteoria (playful name game from Chaos theory) won. Great winter beer. Black beer with large, thick and coffee coloured head. Burnt, liquorice, spicy, full-bodied and long aftertaste. Beautiful. Gotta give 45/50 points for this. Thank You, Viisi Penniä for organizing a great party and thank you Beer Hunter's for a great beer.

Viiden Pennin henkkilökuntaa.

No comments:

Post a Comment